Jambrišakovo vrelo

Jambrišakovo vrelo je izdašni izvor pitke vode uz planinarsku stazu 5. To je izvor potoka Javorščak. Ujedno je to i kontrolna kota 6 Vrapčanske obilaznice na kojoj se nalazi pečat interesantan planinarima.



Osobne fotografije


Jambrišakovo vrelo:
Jambrišakovo vrelo


4 komentara:

dedagevejac kaže...

Jambrišakovo vrelo pl.staza 6 i prolazi pl.put 1
Kontrolna točka 6 s metalnim žigom VO
Vrapčanska obilaznica

Anonimno kaže...

najfinija voda u gradu :)

Anonimno kaže...

nažalost u nekoliko navrata voznje biciklom naišao sam na zamućem izvor koji je najvjerojatnie bio kontaminiran kupanjem kućnih ljubimaca osoba kojima je domet parking kod Ponikvi i šetnja do J. vrela.
do tamo uvijek potrošim zalihu vode (7,8 i 9 mjesec)i računam na taj izvor, nakon toga sam malo skeptičan glede ponašanja "kvazi planinara/šetaća", no to je u pitanju samo kućni odgoj gdje će se njihov ljubimac rashladiti ili okupati. nakon toga štedim vodu koju nosim da mi potraje do grafičara.

Ivan kaže...

Nažalost, prethodni komentator je u pravu. Evo i pet godina poslije izvor je i dalje zamućen, oko njega smeće, što je posljedica toga što se tamo okuplja raznorazna balavurdija. Kada god prolazim, gotovo je uvijek netko tamo, ili neki hahari ili ekipa sa psima. Kao izvor pitke vode nikako ne preporučujem.

Objavi komentar