Planinarski dom Glavica


Prikaz veće karte

lokacija: 45.84254N,15.87595E, PD-Glavica.kml

Planinarski dom Glavica sagrađen je 1936. godine, a 1982. godine nadograđen novim prostorijama. Nalazi se na visini od 420 m nadmorske visine. Do njega se dolazi najčešće donjim prilaznim putevima od Gornjeg Stenjevca (planinarska staza 3 ili planinarska staza 8), zatim iz Podsuseda planinarskom stazom 2 ili gornjim putem od livade Ponikve. U blizini doma je poznata špilja "Veternica".

U ovom planinarskom domu nudi se planinarima hrana i piće. U dvorištu doma malo je uređeno igralište za najmlađe, a ispred zgrade planinarskog doma nalazi se Spomen dom "Glavica" sa spomen pločom na događanja iz Drugog svjetskog rata.

Domu Glavica se može pristupiti automobilom (do livada Ponikve vozi asfaltirana cesta zvana Zelena magistrala, a od Ponikava do doma mala uska, ali asfaltirana, cestica kojom može proći i automobil.


web-stranica Doma Glavica: http://glavica.files.wordpress.com

Osobne fotografije


Planinarski dom "Glavica":


Dvorište "Glavice" s drvarnicom:


Unutrašnjost planinarskog doma:


Klupe za odmor pored spomen doma:


Uređeno igralište za najmlađe i malo starije:




Broj komentara: 12:

Anonimno kaže...

trebalo bi malo bolje urediti to igralište za klince, fakat je opasno za djecu. kažem to u najboljoj namjeri...inače, klopa fantastična

Anonimno kaže...

Steta sto to nije bolje uredjeno, igraliste je staro, ograda nesigurna a sam dom jako prljav, wc u katastrofalnom stanju...nadam se da je kuhinja u kojoj se kuha u boljem stanju. Trebalo bi preurediti i voditi kak spada

Anonimno kaže...

Najdraži planinarski dom.

Anonimno kaže...

Dom s najljepšim pogledom!

Anonimno kaže...

Igralište je devastirano. Cijepiti se protiv tetanusa obavezno. Lp

Anonimno kaže...

Igraliste je novoobnovljeno, sad je to neka druga prica.

http://www.pohrani.com/f/2k/Ce/1H2mvRO9/2015-05-16-glavica.jpg

Stjepan Brbot kaže...

Stavio sam navedenu sliku na sajt

Unknown kaže...

Igraliste je uredeno.

Unknown kaže...

Postoji li u domu hranilica za bebe?

Anonimno kaže...

prekrasan dom, al vikendom mrzim dolazit tam: jel moraju svi sa autima se sparkirat baš pred dom? je tako teško se prošetat 15 min.

Anita Jezna kaže...

Meni je nevjerojatno da planinarski dom poslužuje hranu u jednokratnoj plastici. Ne bi li planinarski domovi trebali pronositi nekakva načela očuvanja prirode i okoliša?

Unknown kaže...

Planinarili smo rutu od Gornjeg Vrapča do Planinarskog doma Glavica.
Planinarski dom je radio,bio je otvoren da se uzme piće i nešto jela ali nije imao grijanje u unutrašnjoj prostoriji doma.Mi smo planinarili na otpilike -1 stupanj i htjeli se ugrijati u domu prije povratka istom rutom.Na žalost smo se smrzli jer sno sjedili vani a ne u domu zbog zaključka da je vani ipak toplije nego u domu.
Da li je uopće potrebno da jedan Planinarski dom koji se ne grije radi zimi?

Objavi komentar