PK Hunjka

Prikaz veće karte

lokacija 45.91485N,15.97415E

Hunjka (877 m) je važan prijevoj na hrptu Medvednice preko kojeg prelazi cesta iz Zagreba za Stubičke Toplice. Uz nju je nova planinarska kuća "Mala Hunjka", izgrađena na temeljima stare Rauchove lugarnice i veliki Dom obrtnika (Zvonimirov Dom, nekadašnji hotel "Janica"). Hunjka je poznata i kao prekrasna livada s lijepim vidicima na Zagorje i slovenske planine.

Naziv Hunjka potječe od riječi humka, što označava razmeđu između nekadašnjih Kaptolskih, Rauchovih i Kulmerovih šumskih vlastelinstava.

Web stranica: www.zvonimirov-dom.com



Osobne fotografije

Livada Hunjka neposredno pored objekta:
Livada Hunjka

Zvonimirov Dom - "Hunjka":
Zvonimirov Dom - Hunjka

Zvonimirov Dom (nekadašnji hotel "Janica"):
Hunjka

Zvonimirov Dom (objekt lijevo) i Mala Hunjka (objekt desno):
Velika i Mala Hunjka

Terasa Zvonimirovog Doma:
Terasa na Hunjki

Zvonimirov Dom (pogled sa travnjaka):



Broj komentara: 10:

Jazz kaže...

Mala Hunjka preko tjedna uopće ne radi. Mjesto je prekrasno, ali lokal je uvijek zatvoren. Valjda zato tamo i nema baš ljudi osim vikendom

Tigran kaže...

Zašto među nabrojenim stazama nema one koja vodi od Gračanskog Dolja do Hunjke?

Jazz kaže...

Ne postoji direktno, ali sa svih staza koje počinju oko Blizneca se poprečno moze doći do Hunjke. Sve je super markirano i samo treba pratiti oznake.

Hriboljubec kaže...

Krene se Bikčevićevom stazom prema Puntijarki. Na Njivicama (nadstrešnica na pola puta) se ide ravno pored nadstrešnice (Puntijarka je lijevo). Nakon 10-tak minuta izbije se na makadam. Tu se ide lijevo. Ne znam da li ima staza kroz šumu da se izbjegne makadam. Nakon 10-tak minuta na oštrom desnom zavoju staza opet skreće lijevo u šumu. Markacija se vidi sa makadama , ali treba malo pripaziti da se ne promaši. Taj dio staze je također dosta strm. Staza izbija kod livade Danska. Odatle je još 15 minuta laganog hoda do Hunjke.

Hriboljubec kaže...

Kod livade Danjka a ne Danska.

Unknown kaže...

Iznenadila sam se kad sam shvatila da je stari.dom Hunjka zapusten. Ne znam od kad su fotografije u ovom tekstu, ali rekla bih odavno. Velika steta! Pored je dom Mala Hunjka koji je u funkciji, ali isto vise nihe u vlasnistvu PD Zanatlija nego Sumarije. Terasa se ne moze koristiti bez konzumacije. Preko puta je livada s klupama pa ako je lijepo vrijeme moze se tamo odmoriti.
Isla sam pored Njivica desno, markacije su u pocetku super, onda malo slabije, malo zbunjuje taj izlazak ma makadam pa poslije opet povratak u sumu, ali pogodila sam, ima bas narancasta, isprana strelica gdje se opet ulazi u shumu! Mirno, zanimljivo, preporucujem svima znatizeljnima! Mala Hunjka ima ok ponudu, a oko 10 sati se vec sve moglo dobiti a bilo je i planinara. Pored je granica za Krapinsko-zagorsku zupaniju!:-)

Unknown kaže...

Tko bude išao na Hunjku nega svakako navrati u kućicu na livadi Danjka. Unutra je netko ostavio svoje stihove, svi ih možete pročitati, a u ćošku pod krovom ima i bočica soli - pravi primjer planinarske solidarnosti! Meni je ta ruta prema Hunjki bila baš zanimljiva i definitivno mirna...moram otići još koji put!

Andreja kaže...

Hunjku stvarno treba zaobilaziti u velikom luku, osobito ako planinarite s psima - ne samo da psima nije dozvoljeno biti unutra, nego ne smiju niti na otvorenu terasu!! Neovisno o tome, hrana je iznimno loša i skupa, a osoblje neljubazno...

Ante kaže...

Moj dojam o restoranu je vrlo dobar. Osoblje je susretljivo i prijazno, hrana raznolika i ukusna, a cijene umjerene.
Kako se osjećaju peseki neznam!

kamena kaže...

Svaki puta kad dođemo, pojedemo finu štrudlu ili makovnjaču te sjednemo sa psom na terasu. Nikad nismo imali problema. Pas je doduše na povodniku ali tako bi i trebalo biti, zar ne?

Objavi komentar