Planinarska staza 3 i 3A


Podaci o stazi 3
duljina staze 3,0 km, vrijeme prolaza 1 h

Staza 3 - grafikon visina

Planinarska staza 3 (označen debelom crvenom trasom lijevo) i staza 3A (desna crvena) vode od Gornjeg Stenjevca do Špilje Veternice i Planinarskog doma "Glavica". Od zadnje autobusne stanice na Gornjem Stenjevcu do doma treba pješice od 30-40 minuta.

NAPOMENA: staza 3A je na SMAND karti označena kao staza 8.


Pristup autobusom
ZET-ova autobusna linija 124 sa terminala Črnomerec vozi do Gornjeg Stenjevca (zadnja stanica).


Broj komentara: 10:

Anonimno kaže...

Strma staza, davno postavljene stube koje je voda razmjestila, izbacila iz rasporeda tako da je planinarenje po njima otežano...Isplati se radi špilje i doma s kojeg puca pogled (premda sve manje, jer krošnje zaklanjaju pogled prema gradu...

Sapy kaže...

Također potvrđujem da je staza strma i kratka te da su na određenim mjestima stepenice loše, ali prohodne. Pogled je vrlo lijep usprkos drveću koje ga polako prekriva.
Imam nešto fotki, pa ako ima interesa mogu poslati samo ne znam na koji način.

Stjepan Brbot kaže...
Autor je uklonio komentar.
Anonimno kaže...

sve stoji,samo mi smo produžili na kamene svate.i bilo je u redu.ali povratak nije jer je loše oznaćeno tako da smo ispali van na bizeku umjesto dubravici gdje smo krenuli

Unknown kaže...

Fora stazica, zimska idila, taman za prosetati a ne umoriti se. Bonus: na povratku u sumrak sreli divlje prase od 50ak kila, i to medu kucama skroz dole!!!

penny lane kaže...

Super staza! Možda je malo strmija, no brzo se dođe do Veternice i Glavice.

mia kaže...

izgubljene crne sunčane naočale marke easy peasy na stazi u četvrtak 11.6. molim vas da javite ako ih je netko našao- hvala :-)

Stela kaže...

Kratka, ali strma staza, prohodna! Na Glavici super pogled na grad 😊 P.S. Bolje je doci radnim danom kada nema ljudi gore!

Unknown kaže...

Slažem se sa stelom

Unknown kaže...

Kako već i piše, kratka, ali strma staza preko Veternice. Na Glavici osim prekrasnog pogleda, ima i planinarski dom za popiti i pojesti.

Danas smo išli oko cca 13h dolje nekim drugim putem i sreli obitelj veprova.

Nije naodmet prije odlaska malo pročitati kako se ponašati ako sretneš vepra ��

Objavi komentar