Planinarska staza 40


Podaci o stazi 40
duljina staze 4,5 km, vrijeme prolaza 2 h

Planinarska staza 40, naziva se još i Erberov put, vodi od Planinarskog skloništa "Kod križa" prema proplanku Srnec preko Vrbanovog brijega pored vodocrpilišta Jelenja voda i uz proplanak Brijest (Krumpirište) do Lugarnice Oštrica. To je vrlo dobro označena i velika staza (šumski put) kojom mogu ići i vozila.




Fotografije


Planinarska staza 40
Staza 40

Broj komentara: 9:

dedagevejac kaže...

staza 41 od Srneca prema Oštrici kreće se
širokom kolskom cestom do nekog dijela gdje se skreće lijevo u šumu i onda nastaju problemi
stare markacije nema markacija do neprohodno
i.t.d.taj dio staze odumire zato preporuka
nastavite dalje cestom ona vas vodi do Oštrice.

Anonimno kaže...

Danas sam prolazio stazom 41, taj dio koji sa te šumske ceste ulazi u šumu sad je markiran primjetio sam frišku farbu i na početku piše lijepo "Oštrica". Učinio mi se da je staza lijepo prohodna. Čini mi se da je netko ipak malo čistio i obnavljao taj dio staze. Pozdrav gosp. dedagevejac i gosp Stjepan!!

Stjepan Brbot kaže...

Drago mi je čuti da se netko potrudio stazu malo urediti (možda je bacio pogled na ove fotografije gore). Kada dođe proljeće i ljepše vrijeme tj. malo duži dani, opet bih mogao malo više na onu istočnu stranu Medvednice.

Anonimno kaže...

Stjepane, na popisu svih staza pod stazom 40 piše Tomislavac - Horvatove stube. Ovdje piše da staza 40 povezuje Križ - Srnec - Oštricu, a komentari se bave stazom 41.
Lp, Romana

dadek73 kaže...

Staza40 (Erberov put)
(Žensko Sedlo)-(iznad Horvatovih Stuba)-(Kod Križa)
--malo su pomiješani komentari--

Anonimno kaže...

Pozdrav, nadam se da sam na dobrom mjestu. Naime, zanima me koji je najbolji način doći do tunela do stuba? Da li postoji kakva mogućnost Dolje - Puntijarka - Hunjka - Horvatove stube?

Pozdrav,

Anonimno kaže...

Kada je vrijeme vlažno kao ovih dana, Horvatovim se stubama lakše penjati nego li se spuštati, pa predlažem sljedeći kružni put od oko 5-6 sati hoda):
Popeti se iznad Tunela 17-icom do Leusteka (broj 14). Zatim ravno na Činovničku, a od nje stazom 39 (koja vodi do Stubičkih Toplica). Njome do odmorišta Srnec (klupe kraj potoka). Popeti se po Horvatovim stubama pa zatim po stazi 1 do Hunjke. Od Hunjke do Puntijarke ili stazom južno od ceste ili sjeverno po hrptu. Od Puntijarke dolje najprije stazom 19 pa kod odmorišta Njivice 18 (Bikčević). Naravno, može i obrnuti put, a u tom se slučaju po stubama spušta. Sve se to zahvaljujući Stjepanu Brbotu može pratiti na kartama na ovom blogu - hvala mu!
Nadam se da je odgovor barem dijelom koristan, pozdrav, R.

Anonimno kaže...

Jako koristan odgovor, puno vam hvala na uloženom vremenu na objašnjavanju ovog puta :) Nadam se da će već biti testiran ovaj vikend

Pozdrav, A.

Bugarin kaže...

Početak staze od nadstrešnice ispod Rezanog kamena je dobro označen do dolaska kraj stočarskih proplanaka. Tu markacije nestaju i više ih praktički nema do izlaska na Sljemensku cestu. Originalni izlaz na cestu (na donji dio zavoja) je iznimno nezgodan pa je bolje nešto prije skrenuti desno u šumu i izaći na gornji dio zavoja.

Objavi komentar