Planinarske staze 43


Podaci o stazi 43
duljina staze 3,5 km, vrijeme prolaza 1 h 20 min

Planinarska staza 43 je neoznačena staza koja ide preko predjela zvanog Pepelarnica iz naselja Pila (od staze 39) do pred PD Hunjka (do staze 37).



Broj komentara: 8:

Anonimno kaže...

pozdrav,

što to znači da je neoznačena staza? kako se čovjek snađe tj. zna kuda ići ili je toliko jasan put da se ne možeš izgubiti?

hvala na odgovoru

Stjepan Brbot kaže...

Da je staza neoznačena znači da na stablima uz samu stazu nećeš naći planinarske oznake (onaj bijelo-crveni kružić), ali je staza kao takva ucrtana u kartama i planinari je koriste. To što planinarskog kružića nema ne znači da se čovjek automatski mora izgubiti na toj stazi, obično je staza jasno raspoznatljiva i utabana od hoda prethodnih planinara, ali ne znači da se i ne može promašiti smjer (lakše nego inače) pa izbiti ne nekom dijelu šume koji se i ne očekuje. Kada staza ima mnoga račvanja i križanja s drugim stazama lako se promaši smjer i kada je staza označena. Uglavnom, pouzdano znam, ako se nekad neki smjer i promaši, nije katastrofa, u šumi ne živi babaroga iz Grimmove priče.

Anonimno kaže...

Gospodine Usaine Bolt, možda Vama 1:20 treba za prelazak ove staze ali kao regularni planinari bismo lijepo molili reviziju ovih timeshiftova

Anonimno kaže...

U tracku nedostaje komad staze od 600 m zračne udaljenosti (i 125 metara visinske razlike). Ne završava na Hunjki nego negdje bezveze....

Stjepan Brbot kaže...

Ne završava bezveze nego se spaja sa stazom 37 prije Hunjke kako je prikazano. U suprotnom bi ista staza (tj. taj dio koji tebi kao nedostaje) ima oznake dvaju staza 37 i 43.

Stjepan Brbot kaže...

Prvo, ne vidim zašto bi čovjek morao biti Usain Bolt za ovu stazu, prosječna brzina prelaska staze bi trebala biti (3,5km/1,33h=2,63km/h) što je za ovu stazu ok i ništa posebno. Drugo koristite posve krivi pojam "timeshift" (vremenski pomak) - trebalo bi napraviti reviziju vremenskih pomaka? Treće, ne možete si uzeti za pravo da zagovarate "regularne planinare" koji bi nešto, a niste se čak prijavili ni imenom nego postate anonimno. I na kraju, želim još puno zadovoljstva u planinarenju Medvednicom i korištenjem ovog sajta. Lp.

Anonimno kaže...

upravo se vratio sa staze 43. malo je reci da je katastrofa, neprohodno u potpunosti, vegetacija doslovno do ramena, a GPS je ruta prema google mapsu je dobra prvih mozda kilometar, do ostrog desnog zavoja, a kasnije se gubi na veliko, znaci niti blizu. sva sreca da sam imao mobitel pa sam se preko mapsa orjentirao na glavnu cestu gdje sam izbio nesto ispod fakultetskog dobra, jer je ovo postajalo nemoguce. molim admina da prije postanja koje kakvih neprimejerenih komentara s usainom boltom i slicno sam ode pogledati stazu. uglavnom, hvala na upropastenoj nedjelji. LP, Marko

Dario Štef kaže...

Nikako ne ići ovom stazom. Staza je ustvari makadamska cesta. Prva greška se pojavljuje na drugom kilometru od ceste prema Sljemenu gdje makadam skreće lijevo a staza ide ravno.Nakon velike uzbrdice ponovo smo izašli na makadam i ta netočnost u stazi nas je navela na razmišljanje da ako i nismo baš točno na stazi da je sve ok. Ovo razmišljanje će se kasnije pokazati lošim i završit ćemo hodanjem uz kanjon potoka jer staza pokazuje samo malo odstupanje od rute.Ali na jednom djelu kanjon je toliko sužen da bi dalje mogli jedino hodajuću po potoku. NIKAKO NE IĆI OVOM STAZOM OSIM AKO STE BEAR GRYLLS.

Objavi komentar