Planinarska staza 67 i 68


Podaci o stazi 67
duljina staze 6,4 km, vrijeme prolaza 2 h 30 min

Grafikon visine za stazu 67:
Staza 67 - grafikon visine
Podaci o stazi 68
duljina staze 5,3 km, vrijeme prolaza 2 h

Grafikon visine za stazu 68
Staza 68 - grafikon visine

Planinarska staza 67 (na karti označena crvena lijevo) vodi iz Marije Bistrice do planinarske staze 47 (označena žutom bojom na karti), a planinarska staza 68 (na karti označena crvena desno) iz smjera Konjščine, odnosno iz naselja Prepolno (Gornje Orešje), vodi s druge strane do istog sjecišta sa stazom 47.

U blizini ovih staza nalazi se Planinarska kuća "Kadeščica" (označena zelenim simbolom) i Stari grad "Zelingrad" (označen simbolom gradine uz žutu stazu 47).


Na GISDATA karti brojem 68 je, iz nekog nepoznatog razloga, označena posve jedna druga staza na zapadnom dijelu Medvednice.2 komentara:

dadek73 kaže...

staza 68 ucrtana i na karti GSS od sela Poljanica Bistranska do staze 8
http://www.gss.hr/hgss/kartografija/medvednica/

Transplantheart kaže...

Istina,staza 68 je označena tako na hgss karti,a i na stranicama Hrvatskog planinarskog saveza i ide od Poljanice Bistranske do spoja sa stazom br.8.
Išao sam iz znatiželje,dobro je prohodna i relativno dobro markirana,no dobra je pomoć gps-a zbog nekih spornih križanja putova(ja uvijek nosim zbog toga).
Staza nema nikakvih otvorenih pogleda,na djelovima puta ide se kroz klanac sa dubokim vododerinama.Pred kraj se račva s šireg puta kojim smo došli lijevo u šumu(po markaciji)na slab put kroz šumu ali može se produžiti i ravno,isto se dođe do staze 8,samo malo niže.Kad se dokopa sr.br.8 milina,lijevo se ide prema Grajfovoj kopanji,Risnjaku,Grafičaru,a desno prema Ponikvama.

Objavi komentar