Planinarska staza 7 i 7A


Podaci o stazi 7
duljina staze 5,5 km, vrijeme prolaza 2 h

Staza 7 - grafikon visina

Planinarska staza 7 nalazi se na samom zapadnom dijelu Medvednice i vodi iz Jablanovca, a staza 7A iz Ivaneca Bistranskog do Planinarskog doma "Kameni svati".



Broj komentara: 13:

brenko29 kaže...

Jučer sam prošao pl stazu 7 od Jablanovca do K.S. i dalje po pl stazi 1 do pl doma Glavica.Prekrasna staza pogotovo od Kamenih Svata pa dalje do Glavice...

Marko kaže...

Staza broj 7 od Jablanovca do Kamenih svatova vodi većim dijelom po makadamskoj cesti koju koristi šumarija što i nije previše zanimljiva. Čak bih se usudio reći da je dosadna i nezanimljiva. Tek nakon velikog zavoja od 180 stupnjeva (vidi kartu) počinje malo šume do Planinske kuće Kameni svati a nakon nje je staza do samog vrha prekrasna ali jako kratka.

Također, ne znam je li to igdje drugdje praksa, ali mene je šokiralo da su mi u kući htjeli naplatiti 0,5l natočene vode 10kn. Odbio sam to platiti jer mi je nevjerojatno da pri temperaturi 38C netko želi naplatiti pola litre vode 10kn. Srećom, imao sam još 1l a i izvor je u relativnoj blizini... no, nikako mi to nije sjelo kao nešto u duhu planinarstva. Nisam tražio hranu niti sok, već samo malo vode...

Inače, pohvale fantastičnom blogu i trudu oko vrlo detaljnih i preciznih karata!

Dario Štef kaže...

Neki dan sam išao stazom 7a, u jednom dijelu gdje nema šume staza je potpuno zarasla u travu.

Anonimno kaže...

idem danas tom stazom pa bum pital i ja za vodu... vesele me te sitnice znati... pa ako treba i malo se posvaditi.. :)

Anonimno kaže...

OK... evo me ponovo nakon šetnjice... i nema potrebe sa svađanjem jer u domu nema pitke vode tako da savjetujem svima da ponesu malo više vode, pogotovo ako im je Planinarski kuća usputna stanica... jednosatna šetnja za roditelje sa djecom od 4+ sa prekrasnim pogledom sa vrha...

Anonimno kaže...

Dokle se u Jablanovcu može doći autobusom prije uspona na Kamene svatove? Koliko traje uspon od Šenoina spomenika do Kamenih svatova, stazom 7? Je li ta staza sigurna za osnovnoškolske učenike? Je li taj izlet uopće primjeren za osnovnoškolsku dob? Molim da mi netko, tko poznaje tu stazu, odgovori. Unaprijed zahvaljujem. Lada

Roman kaže...

Uspon od Šenoinog spomenika do kuće na Kamenim svatima traje 45'. Staza/šumski put je sigurna za prolaz djece.
Staza 7A je nedavno potpuno prokrčena i uređena, te se za razliku od 7-ice koja je šumski put kojeg koriste ljudi za izvlačenje drva, lijepa šumska staza koja vodi od kuće na Kamenim svatima (sat i 15'). Pripaziti na markaciju.

Unknown kaže...

Danas smo pokušali proći stazom 7a. Nakon otprilike 1km staza je prekinuta odronom. Zbog strmog i zaraslog terena nije bilo moguće zaobići odron i nastaviti dalje. I taj prvi kilometar nije osobito prohodan zbog grmlja i srušenog drveća na stazi.

Unknown kaže...

Staza 7a je neprohodna, zbog odrona a umeđuvremenu je i zarasla. Mi smo prošli desno po traktorskom putu i popeli se na stazu 1. Malo je duže, ali ne puno oko 10 min.

Unknown kaže...

17.4.2020. jucer sam se spustao sa Kamenih Svatova po stazi 1 i zatim stazi 7a prema Ivanecu Bistranskom...otprilike na pola puta kada se side do isusenog korita potoka staze vise nema! Nema markapcija,sve zaraslo u gustis i nema opcije za dalje....sat vremena sam se borio da se koritom uzvodno i zatim strminom popnem po sipkom terenu punom grana i srusenih debla na gornji sumski put izlazuci se opasnosti i pogibelji....uspio sam ali ne smijem nit pomislit sta bi bilo da sam se poskliznuo u provaliju ili slomio nogu....nisalm se izgubio, znapo sam gdje sam,l i kuda idem,l imapo gps al staze jednostavno vise nije bilo....s obzirom da je to jedna od ipak katalogiziranih sljemenskih staza trebalo bi je zatvoriti dok netko nije poginuo tamo ili dok je ne rasciste. Moja preporuka da ne idete stazom 7a.

Unknown kaže...

Staza 7a je jako zarasla i tesko prohodna. Ima jedan dio koji je kao slijepa ulica i tamo pocinje to neko sasuseno korito. Mi smo se odlucili vratiti jer nismo htjeli slomit nogu, ali tek na povratku uz strminu smo vidjeli oznaku za skretanje na nastavak staze 7a.
Ako i vi dodete u tu situaciju, nemojte odustat, ima oznaka, samo se tesko vide. Na primjer, postoji sada jedan zaravnjeni dio gdje su sumari posjekli nekoliko debelih stabala i samo ih tako ostavili. Preko puta toga ima skoro skriven crni (!) krug sa strelicom za oznaku staze. Znaci, ako se i izgubite negdje usred staze 7a, nemojte se vracat nego samo strpljivo potrazite oznake.

Unknown kaže...

Staza 7 je nažalost sva razrovana. Očito se voze quadovima i motorima po njoj. Puna je rupa i blata.

Vrba kaže...

Jučer sam bio na stazi 7a prema dolje do Ivanca. Staza je na nekoliko mjesta (srednji dio staze) totalni kaos. Od toga da nema oznaka, do toga da je zaraštena, a na jednom mjestu su šumari posjekli stabla da u potpunosti prekriva puteljak pa se mora hodati preko toga.
Prema trenutnom stanju staze (prije svega srendnjeg dijela) na preporučujem nikome kretanje po istoj.

Objavi komentar