Dom Crvenog križa


Prikaz veće karte

lokacija: 45.88971N,15.93408E

Dom Crvenog križa izgrađen je 1932. godine. i nalazi se na vrhu zvanom Malo Sljeme (959 m). 1984. godine objekt je obnovljen i dograđen prema idejnom rješenju arhitekta Andrije Mutnjakovića, a danas je vrlo održavan i u besprijekornom stanju (barem prema viđenom izvana). Dom raspolaže sa 64 kreveta i blagovaonicom za 100-tinjak ljudi, ali zatvorenog je tipa - naime, nije za planinare nego služi za đačke škole u prirodi.

U dvorištu Doma nalazi se Kapelica Sv. Franje, brončana skulptura medvjedice, te mala fontana.



Osobne fotografije


Dom Crvenog križa - garaža:
Dom Crvenog križa - garaža



Brončana medvjedica s mladunčetom i kapelica pored u dvorištu doma:
Brončana medvjedica



Glavni ulaz u dom Crvenog križa:
Glavni ulaz u dom Crvenog križa


Broj komentara: 11:

Anonimno kaže...

Kako je moguće da u ovako lijepom objektu (i novom) postoji tako loš siglal mobitela, a fiksni telefon je stalno neupotrebljiv?
Ovo pitam poglavito zato što se u ovom domu nalaze grupe od po 100-tinjak djece do kojih se gotovo pa i ne može telefonom, a djeci se svašta događa što je i za očekivati.
Hajde odgovorni napravite nešto i to žurno!

Anonimno kaže...

odlično mjesto bila sam tamo

Anonimno kaže...

Slažem se sa komentarom o lošoj telefonskoj povezanosti.Nužno je nešto poduzeti kako bi se roditelji u hitnom slučaju mogli čuti sa djetetom...

Anonimno kaže...

Dragi roditelji (i ja sam roditelj troje djece, od kojih je dvoje već prošlo kroz školu u prirodi u ovom domu). Sjetite se da u doba našeg djetinjstva mobitela uopće nije niti bilo, i svi smo prošli kroz izlete, maturalce i slična putovanja, i preživjeli bez posljedica.
U domu postoji telefon. Naučite djecu koristiti ga, a naučite ih i samostalnosti!
Zar ne vjerujete učiteljima koji su preuzeli odgovornost za njih?
Ako se nešto ozbiljno dogodi, vjerujte, biti ćete na vrijeme obaviješteni, a ako se Vaše dijete s nekim posvađa, vrijeme je pustiti ga da problem riješi samo, a ne da stalno pomoć traži od roditelja.

Anonimno kaže...

moja kcer ide sutra,a sin je bio

Anonimno kaže...

Mislim da je to što nema signala za mobitel ustvari jako dobro da posesivni roditelji bar na par dana ostave jadnu djecu da uživaju bez njihove zaštitničke energije.

Unknown kaže...

Ja sam tamo bio. Nije mi se svidjelo zato što su pre male sobe.

Anonimno kaže...

Ali sad su durga vremena, fucka mi se kaj je bilo u moje vrijeme, sad je ovo vrijeme i sad postoje mobiteli...koji kao i većina toga na ovome svijetu ima svoje prednosti i mane.
Moje dijete je drugi razred i zelim da nosi mobitel, to mi nitko nece i ne moze zabranit.
Ako je posesivnost zvati dijete na mobite, onda ja jesam posesivna glavom i bradom, a kaldim se da je u to "nase" famozno vrijeme, koje svi toliko vole spominjati, bilo mobitela, moja mama odmah bi mi ga dala u ovakvim situacijama...zasto bih se ja u 21.stoljecu oslanjala na neke telefonske govornice, glupost...
Da skratim, ima li tog signala ili ne??

Sime kaže...

Nemojte ici bezvezno trosenje novca aparati ne radi jedes 3 puta dnevno i nemozes uzeti hranu kad oces nego samo kad je obrok takoder ista stvar s vodom i s signalom i nemaju osoblje uopce samo 2-3 kuharice Pozdrav !

Sime kaže...

Nemojte ici bezvezno trosenje novca aparati ne radi jedes 3 puta dnevno i nemozes uzeti hranu kad oces nego samo kad je obrok takoder ista stvar s vodom i s signalom i nemaju osoblje uopce samo 2-3 kuharice Pozdrav !

Majmun sa tvojim likom kaže...

slažem se s ekipom. nema signala i amen. :)
Dom je daleko, nedostižn osim cestom. Oaza za djecu isključivo.
Ova mamica bi trebala uložiti neke pare ili barem tužiti VIP da joj instaliraju odašiljač u Domu. :)))

Objavi komentar