Dom Sindikata


Prikaz veće karte

lokacija 45.89207N,15.93815E

Nekad zvani Dom Sindikata ili danas Pansion Medvednica u vlasništvu Trgovačkog društva Sljeme-Medvednica d.o.o. nalazi se na 960 m nadmorske visine. Dom je prilično velik objekt (sadrži ukupno 28 dvo-, tro-, i četverokrevetnih soba s vlastitim sanitarnim čvorom), ali trenutno je u prilično zapuštenom stanju (što i fotografije prikazuju). Sagrađen je 1939. g. kao poštanski planinarski dom, no u njemu je dugo bio odjel Očne klinike Medicinskog fakulteta. Koristio se kao dom za izviđače i učenike za "školu u prirodi".


Web stranica: www.pansion-medvednica.hr

Osobne fotografije


Glavni ulaz u Dom Sindikata:
Glavni ulaz u Dom Sindikata

Pogled na Dom odozada:
Pogled na Dom odozada

Dom Sindikata - prilaz garažama i kotlovnici:
Dom Sindikata - prilaz garažama i kotlovnici

Terasa Doma Sindikata:
Terasa Doma Sindikata

Terasa Doma Sindikata:
Terasa Doma Sindikata


Broj komentara: 13:

Dejan bloger kaže...

Pansion je krasan, i pogled je super, šteta samo što propada. Koliko znam radi se na smještanju Hrvatskog saveza društava multiple skleroze koji bi trebao koristiti pansion za svoje potrebe, za nadati se da će ga čim prije urediti.

Dejan bloger kaže...

Trenutno pansion koristi Udruga prijatelja Medvednice...

Stjepan Brbot kaže...

Ta udruga je nešto posve novo? Vidim da su im stranice (www.medvednica.org) još nekompletne. Statuta udruge još, čini se, nema pa ne znam što bi točno bio opseg djelovanja te udruge.

čović kaže...

emotivno vezan za objekat, mi ga koristili devedestih kao vojarnu za pripadnike specijalnih postrojbi glavnog stožera hrvatske voske do preustroja i osnivanja zdruga kad smo ga i napustili. ooodličan objekat! odličan pogled, malo bio poteži za osigurati ali sve u svemu dobre uspomene.

Stjepan Brbot kaže...

Eto, već neko vrijeme nisam bio kod tog objekta i ne znam je li se što promijenilo, ali kad sam tamo bio nije baš bio u najboljem stanju. I nije mi baš jasno kako objekt na toj poziciji nije bilo lako osigurati, baš mi se čini obrnuto da ima takvu poziciju gdje svatko tko mu prilazi mora doći odozdo s puno lošije pozicije, a ti ga gledaš odozgo.

Anonimno kaže...

Jučer prošao pored!
Totalno zapušten, djeluje pokradeno, otvoreni prozori kroz koje se može ući....
U svakom slučaju sramota, treba ga hitno staviti u funkciju ili se čuva za kakvog tajkuna da ga jeftino kupi!

Anonimno kaže...

sramota, pokraden i porazbijan inventar, počupani oluci, korisnik je nekakvo društvo prijatelja Medvednice, ali prije će biti da se radi o neprijateljima

Anonimno kaže...

za što se trenutno koristi taj inače fenomenalan prostor?

Unknown kaže...

...evo je konačno netko počeo krasti krov...4.9.2016 sam vidio da nedostaje desetak kvadrata metalnog krova. To će ubrzati propadanje kada počnu kiše i smrzavanje. ŠTETA i SRAMOTA za ZAGREB i sve nas! Prošlo je mračno doba, kada su djeca mogla doći u školu u prirodi, a svi mi popiti kavu ili pojesti štrukle u Domu sindikata...

Anonimno kaže...

Bome i ja danas tamo prolazio i ima se što vidjeti, skoro sva limena površina krova je skinuta a iz smjera Zagreba se prošli tjedan moglo vidjeti slabo svjetlo iz smjera pansiona. Ja budala se poveselio da ga možda obnavljaju a ono pustoše ga.

Anonimno kaže...

Bio sam u njemu jucer i sve je porazbijano,znaci katastrofa izgleda kao da je tornado proso kroz njega....

Anonimno kaže...

SLIKE OD PARKA PRIRODE O TOM DOMU SU IZ KAMENOG DOBA
Tko od njih obilazi -takozvani "RENĐERI"?
Nitko ako se skine bakreni pokrov cca 6 tona i to mora odvesti kamion ,onda vam je jasno kako to ide. Tko plača "Park prirode"?Šteta u ovoj državi se može sve a pogotovo u Zagrebu.

kopija kaže...

Svaka čast "sakupljačima sekundarnih sirovina", izvrstan ulov.
Vjerojatno su to preko noći obavili.

Objavi komentar