Fakultetsko dobro

Fakultetsko dobro je oveće poljoprivredno gospodarstvo s pašnjacima i štalama na Medvednici (oko 700 mnv) koje pripada Agronomskom fakultetu.

Fakultetsko dobro je kupljeno 1921. godine, a na toj se lokaciji (nekad zvano još i Frelihovo dobro) danas nalaze i fakultetske zgrade. Namijenjeno je isključivo nastavnom radu i znanstvenim istraživanjima vezanim uz tehnologiju proizvodnje gospodarski značajnih ratarskih, povrtlarskih, industrijskih i ukrasnih kultura. Centar za travnjaštvo utemeljen je za potrebe nastavnog i eksperimentalnog rada u govedarstvu, ovčarstvu i planinskom ratarenju.

Do lokaliteta se može doći i automobilom jer se nalazi odmah uz asfaltiranu Sljemensku cestu koja ide iz Stubičkih Toplica ili Donje Stubice do Sljemena.

Osobne fotografije


Ploča s oznakom za Fakultetsko dobro.















2 komentara:

Stjepan Brbot kaže...

Netko tko ide na Agronomski fakultet možda bi mogao ostaviti i pokoju dodatnu informaciju o kakvom se lokalitetu radi i čemu ono služi.

Stjepan Brbot kaže...

Mene je na Fakultetskom dobru zaskočio jedan veći crni pas i nije mi dao proći sve dok se nije iz tamo nekog hangara pojavio čovjek koji je psa umirio. Kako čitam forume, slično se desilo o drugim planinarima pa imajte to u vidu kada budete tamo išli.

Objavi komentar