Nova skloništa

Na poznatoj planinarskoj stazi 14 počela su se graditi dva nova planinarska skloništa. Malo su drugačija svojim oblikom od drugih skloništa koja se susreću po Medvednici, ali svakako pohvalno. To je možda iskupljenje šumarije za svo ono drveće koje je uz stazu tamo nedavno porušeno.








4 komentara:

Sara kaže...

Po izgledu rekla bi da su ovo sklonista koje je napravila Javna ustanova u sklopu IPA projekta vezanog uz Marijanski hodocasnicki put. Izgrađeno ih je dosta na tom putu, a dosta ih je vec i unisteno (cak su i informativne table table izgrebane)od strane "planinara".

Stjepan Brbot kaže...

Nema ih ni "dosta" ni "nedosta" nego upravo onoliko koliko ih je naznačeno na karti ovdje planinarska skloništa i nije ih "dosta uništeno" već sasvim suprotno, svi su u dobrom su stanju.

Sara kaže...

Govorim o novim sklonistima koja su napravljena na Marijnskom hodocasnickom putu koji je napravljen prosle godine u sklopu IPA projekta, a ne sklonistima napravljenim prije navedenog projekta. Cak su vec i putokaze uspjeli srusit na tlo (srusen je bio putikaz na zavoju iznad uprave parka), izgrebani su znakovi EU i neke informacije na odredjenim informativnim tablama, u jednoj kucici se netko jako potrudio potrgat i klupicu izgrebat daske od kojih su kucice napravljene... Uprava je obnovila ono sta vide u svakodnevnom nadzoru. Prosla sam dva puta cijeli Marijanski put, a cesto se krecem dijelovima njegove rute pa ne pricam bez veze.

Stjepan Brbot kaže...

U prvom komentaru kažeš "da je dosta (skloništa) već uništeno"! Koja skloništa točno su uništena? Prvom prilikom ću otići to vidjeti.

Objavi komentar