Partizanska pećina

Partizanska pećina je stari naziv koji se nalazi na starim (pa i novim) topografskim kartama, a novi naziv polupećine je Podcintarnica, a nalazi se iznad Vrapča. Uz polupećinu prolazi planinarska staza 5.



Osobne fotografije


Podcintarnica:
Partizanska pećina

Partizanska pećina

Podcintarnica

Vidik s Podcintarnice prema areni (foto ustupio Ž. Avdagić):
Vidikovac s Podcintarnice


4 komentara:

Stjepan Brbot kaže...

Na jednom crvenom planinarskom putokazu piše ime PODCITARNICA i PODSVINJARČICA, na stijeni piše PODCINTARNICA (sa slovom N), na kartama PARTIZANSKA PEĆINA ... ma tko bi je znao kako se točno zove!

Anonimno kaže...

Bio sam tamo lani - pisalo je na stijeni PODCINTARNICA. Ove godine sam ponovo tuda prolazio i vidio da je netko nadopisao i PODSVINJARČICA. A na Fernedolu na putokazu stoji bez "N" naziv i ovaj drugi, kasnije dodan... Mislim da je to "N" isplao kod pisanja, a ovaj najnoviji naziv da se to neko zafrkava...

Stjepan Brbot kaže...

Pa ne mislim da je nužno da se netko s nazivom PODVINJARČICA zafrkava. U prošlosti ljudi su svinje vodili na žirovanje (hranjenje žirevima) u šumu, danas je takva aktivnost zabranjena. Ova poluspilja mogla je npr. poslužiti za sklanjanje svinja za lošeg vremena i prema tome dobila naziv Podsvinjarčina. Naravno, to je samo konstrukcija koja mi pada na pamet.

gigi kaže...

Stari Vrapčani me uvjeravaju da se pečina oduvijek zvala PODSVINJARČICA

Objavi komentar