Napomena

Poštovani posjetitelji web-sajta Medvednica.info,

često mi stižu e-mailovi tipa "možemo li kod Vas organizirati...", "kad Vam radi ovo ili ono...", "kako radite tad i tad..." i sl. Na žalost, ja nemam odgovore na takva pitanja. Imajte na umu da ovo nije službeni, već privatni web-sajt planinara amatera, napravljen kako bi se ljudima koji žele planinariti, ili koji o tome tek razmišljaju, dalo više informacija o Medvednici, njenim stazama, lokalitetima i dr. Ja nisam u nikakvom poslovnom odnosu ni s Parkom prirode Medvednica, ni s Turističkom zajednicom grada Zagreba niti s bilo kojim drugim poslovnim objektom na Medvednici tako da ne mogu dati previše informacija o tome kako oni rade ili još manje organizirati nešto u nekom od objekata na Medvednici. Za takve stvari morat ćete se ipak obratiti osoblju tih objekata direktno. Ne, nemam njihove brojeve telefona.

Također, vezano za česte komentare oko rezanja drveća i devastaciju putova, treba imati na umu da veliki dio Medvednice čine privatne šume kojima gospodare njihovi vlasnici, a ne Šumarija. Na desnoj strani imate link na kartu Hrvatskih šuma gdje je prikazano (potrebno uvećanje 14) koje područje je privatna, a koje javna površina.

Još nešto, često mi dolaze zahtjevi za KML datotekama planinarskih staza. Do KML datoteke je lako doći tako da kliknete na [ ] na karti za njeno uvećanje, zatim odaberete iz izbornika (tri okomite točkice) opciju "Preuzmi KML".

Voilà, ugodno planinarenje i druženje na Medvednici.

1 komentar:

Unknown kaže...

You should be a part of a contest for one of the best websites on the net. I most certainly will recommend this web site! itunes account login

Objavi komentar