Planinarska staza 27


Podaci o stazi 27
duljina staze 5,5 km, vrijeme prolaza 2 sata 10 min

Staza 27 - grafikon visine

Planinarska staza 27 vodi od podsljemenskog naselja Bidrovca do proplanka na Medvednici koji se naziva Ročićeva Sjenokoša, odnosno do glavne planinarske staze broj 1 na Medvednici.

Na jednom dijelu staza 27 i staza 29 (označena žutom bojom na karti) se stapaju u jednu stazu, a kasnije pred vrh opet razdvajaju svaka na svoju stranu. Na tom zajedničkom dijelu puta nalazi se Kapelica Marije Snježne.

Pristup autobusom
Do naselja Bidrovec ili Vidovec se može doći ZET-ovim autobusom 208 sa terminala Dubrava.


Broj komentara: 5:

Zoran Babić kaže...

Krasna staza, ali smo nakon Kapelice Marije Snježne nastavili stazom 27 prema PD Lipa.

Anonimno kaže...

Bio danas stazom 27, od Vidovca do Gorščice, odnosno do Gorščice nastavio stazom 1.
Sjajan put, jako dobro označen, jedino pripazite kad prođete znak Park prirode Medvednica (tu se inače može i parkirati iako sam ja auto ostavio u Bidrovcu pa pješice išao kroz Vidovec što je simpatična i pitureskna šetnja) - kada krenete po makadamskoj cesti, dosta brzo nakon znaka, desno gore ide uska staza. Tu treba ići, oznaka se ne vidi s makadamske ceste pa je lako nastaviti ravno po makadamu.

sviborjancic kaže...

Jel zna netko koja je priča iza plavih oznaka po Medvednici

cebor kaže...

Dobro označena staza, ugodna za šetnju. Na zadnjoj stanici u Vidovcu se ide desno pored škole i kroz naselje do kraja gdje se kod žute kuće s lijeve strane skrene pod 90 na livade i vinodgrade te se još 20 min hoda pored vikendica dok se ne dođe do šume.
Mjestimično je staza zarasla na par mjesta, posebno na suženim dijelovima a nakon razdvajanja od staze 29 je u jednom uskom šancu neprohodna jer je veće granje nekog srušenog drva zapriječilo stazu. Također se na nekoliko mjesta tokom staze može naići na devastiranu šumu u mjeri da su ogoljeni cijeli proplanci pa ne znam je li to rade hrvatske šume planski ili dođu ljudi po drva za ogrjev pa nasumično pile. Tužno...

Jazz kaže...

Ja mislim da šumu devastiraju ljudi/suradnici šumarije. Oni u uredovno vrijeme izvlače drva za šumariju, a u fušu za sebe. Zato i je cijela Medvednica tako ogoljena. I puno planinarskih staza su uništili traktori.

Objavi komentar