Planinarska staza 36


Planinarska staza 36 na većoj karti

download: Planinarska staza 36 (KML)

Početak planinarska staze 36 je na stazi 19 malo iznad Pilane Bliznec gdje se odvaja od staze 19 i ide prema stazi 18. Dalje je to gotovo odvojak planinarske staze 18 (Bikčevićeva staza) koji se odvaja i prolazi preko uzvisine zvane Strma peć ili Strmopeć i opet se vraća na stazu 18.

Odvajanje na ovu stazu sa staze 18 je iza izvora s putokazima (totem - vidi sliku). Početnim dijelom uspon staze 36 ide u obliku serpentina (cik-cak), te se dolazi na sam vrh Strma Peć na kojem se nalazi prikladna drvena tabla. Onda se kasnije staza 36 lakše spušta sa Strme peći natrag na stazu 18. Na vrhu se nalazi i maleni vidikovac odakle pogled seže prema vrhu Medvednice i njenom zapadnom dijelu.Osobne fotografije


Odvajanje po staze 19 i početak staze 36:
Početak staze 36

Totem na stazi 18 - izvor na početku staze:
Totem - izvor

Planinarska staza 36 - uspon na Strmu peć:


Tabla s oznakom vrha Strma peć:


Pogled sa vrha Strma peć na Tusti vrh i Sljeme:


Planinarska staza 36 - spust sa Strme peći:3 komentara:

Stjepan Brbot kaže...

Tabla na Strmoj peći čini se da je postavljena jako davno. Sva je bila zarasla u korov. Trebalo mi je neko vrijeme da je uredim za fotografiranje.

Anonimno kaže...

Kad idemo Bikčevićevom, obavezno se popnemo na Strmopeć. Staza je baš lijepa, a ne bi za nju znali da nije ovih informacija. Puno hvala.

Anonimno kaže...

Tabla je srušena kako je stablo palo. Staza je lagana i nezahtjevna a pogled je dobar. Nije prometna i ima par mjesta pogodnih za odmor

Objavi komentar