Planinarska staza 46


Podaci o stazi 46
duljina staze 7,0 km, vrijeme prolaza 2 h 30 min

Planinarska staza 46 vodi iz Gornje Bistre do Bistranskog sedla ispod Planinarskog doma "Grafičar". Prvi dio staze ide Bistričkom cestom paralelno Bistričkom potoku (u blizini puta nalazi se Sumporni izvor), a onda se odvaja na desnu stranu prema Planinarskom domu "Grafičar". Na putu se sreće i odmorište s križevima.




Fotografije


Široki put - staza 46

Križevi na predjelu zvanom Babina greda na stazi 46



4 komentara:

Dario Štef kaže...

Kada napustite Bistričku cestu i dok ne dođete do širokog puta staza je na nekim dijelovima zarasla u travu i lako se izgubiti,također je presijecaju izvori i možete lako zaglaviti u blatu.

Ivan kaže...

Sumporni izvor nije uopće niti označen niti vidljiv. Jel to nešto što je presahlo?

kizo1007 kaže...

Staza je vidljiva i ok. Izvore nisam našao. Jedna od boljih i zanimljivijih.

Bugarin kaže...

Zajedno sa stazom br. 42, od autobusnog okretišta u Gornjoj Bistri ravnom cestom prema dvorcu Oršić (dječja bolnica) pa desno uz parking do Sljemenske ceste u koju treba skrenuti lijevo i njome ići kroz naselje i preko okretišta (na ulasku u PP). Dalje cestom u istom pravcu do prve serpentine. Tu treba skrenuti desno na široki kolski put. Iako se može i po njemu (oznaka Bistranskog puta), markirana staza odmah skreće uz z. stranu potoka (slabo označeno) i lijepom, ali jedva pratljivom i ne najbolje označenom trasom izlazi opet na onaj široki kolski put. Nakon presijecanja tog puta, staza ulazi u mladu crnogoričnu šumu te se vrlo strmo uspinje do oštrog desnog zavoja na drugom, manjem šumskom putu. Dalje ide blago uzbrdo po tom putu, duže vrijeme u smjeru z., do iduće dvije serpentine, koje markirana staza siječe i zaokreće strmije u smjeru ji. do izlaska na hrbat kod raspela i odmorišta. Dalje se po širokom putu nastavlja u smjeru ji., uglavnom se držeći hrpta (na jednom križanju treba ići lijevom varijantom), do izlaska na Bistransko sedlo.

Objavi komentar