Planinarska staza 67 i 68


Podaci o stazi 67
duljina staze 6,4 km, vrijeme prolaza 2 h 30 min

Grafikon visine za stazu 67:
Staza 67 - grafikon visine
Podaci o stazi 68
duljina staze 5,3 km, vrijeme prolaza 2 h

Grafikon visine za stazu 68
Staza 68 - grafikon visine

Planinarska staza 67 (na karti označena crvena lijevo) vodi iz Marije Bistrice do planinarske staze 47 (označena žutom bojom na karti), a planinarska staza 68 (na karti označena crvena desno) iz smjera Konjščine, odnosno iz naselja Prepolno (Gornje Orešje), vodi s druge strane do istog sjecišta sa stazom 47.

U blizini ovih staza nalazi se Planinarska kuća "Kadeščica" (označena zelenim simbolom) i Stari grad "Zelingrad" (označen simbolom gradine uz žutu stazu 47).


Na GISDATA karti brojem 68 je, iz nekog nepoznatog razloga, označena posve jedna druga staza na zapadnom dijelu Medvednice.



3 komentara:

dadek73 kaže...

staza 68 ucrtana i na karti GSS od sela Poljanica Bistranska do staze 8
http://www.gss.hr/hgss/kartografija/medvednica/

Transplantheart kaže...

Istina,staza 68 je označena tako na hgss karti,a i na stranicama Hrvatskog planinarskog saveza i ide od Poljanice Bistranske do spoja sa stazom br.8.
Išao sam iz znatiželje,dobro je prohodna i relativno dobro markirana,no dobra je pomoć gps-a zbog nekih spornih križanja putova(ja uvijek nosim zbog toga).
Staza nema nikakvih otvorenih pogleda,na djelovima puta ide se kroz klanac sa dubokim vododerinama.Pred kraj se račva s šireg puta kojim smo došli lijevo u šumu(po markaciji)na slab put kroz šumu ali može se produžiti i ravno,isto se dođe do staze 8,samo malo niže.Kad se dokopa sr.br.8 milina,lijevo se ide prema Grajfovoj kopanji,Risnjaku,Grafičaru,a desno prema Ponikvama.

Vjetarugranama kaže...

Šezdesetosimicu prošao jučer; to je staza od Poljanice Bitranske do spoja sa osmicom; nije baš mali uspon, ali do spoja smo od groblja u Poljanici došli za nekih sat vremena. Markacije su ok, jedino je malo problem za pogoditi početak, treba ići od groblja desno u Poljanici; valjda ljudi nisu stavljali markacije na groblju što je zapravo za razumjeti, nego tek iza groblja, gore na početku šume. Molim ispraviti ovdje da ljude ne zbunjuje ta neka staza iz Konjščine. Inače je za ljude iz Zagorja ili Zaprešića ovaj prilaz jako pogodan, za sat vremena si na pristojnoj visini i onda imaš malo više od pol sata do primjerice Risnjaka pa spust na Sopot ili u grad preko Šestina; sasvim pristojna tura.

Objavi komentar